Les caixes Niu

Les caixes Niu

Les caixes: la clau del treball de recerca

Les caixes niu :

Un dels aspectes més importants i decisius d’aquest treball és que una parella de pardals ocupessin i es reproduïssin a l’interior d’alguna de les caixes. Aquesta circumstància condicionava, de forma gairebé absoluta, la possibilitat de dur a terme aquesta recerca.

El fet de no saber si els pardals hi farien el seu niu a l'interior, dónava un grau d'incertesa tant gran que vaig estar a punt de deixar-ho córrer i escollir un treball de temàtica diferent. Però al mateix temps, aquest fet encara el feia més atractiu i vaig decidir continuar i minimitzar al màxim aquest risc. En aquest punt cal dir que és tractava d'un risc calculat. Em proposava posar caixes niu en un lloc on ja fa anys que n'hi havia més d'una dotzena i gairebé totes eren utilitzades. Fins aquí, res de nou. Es tractava de construir-ne de noves i, això si que era novetat, posar-hi càmeres al seu interior. En aquesta fase del treball apareixen molts dubtes: quin tipus de càmeres seran les més adients?, tindran un preu raonable?, on les hauré de col·locar?, hi haurà prou llum a l'interior de la caixa per a poder filmar?, hauré de filmar de nit?, se n'adonaran els ocells que els estic filmant i per aquest motiu decidiran no fer-hi niu?, com guardaré les imatges?, hauran d'estar col·locades les caixes abans del període de cria per tal que s'hi familiaritzin? Quan de temps abans?, una web cam (pensada per funcionar a l'interior) funcionarà a l'exterior dins d'una caixa de fusta?. En resum, la caixa era la clau del treball. En els següents apartats explico com s'ha realitzat el disseny de les caixes niu, com les he construït , on les he col·locat i quin èxit ha tingut cada una. Entenen com a èxit el fet que hagi estat utilitzada per les aus amb la finalitat prevista. Per tant, el que es descriu en els apartats "Les caixes niu" i "La instal·lació" és un procés tècnològic: el disseny i construcció d'un objecte (la caixa) i el muntatge i funcionament d'una instal·lació per enregistrar imatges.

 

La construcció de les caixes niu va començar a finals de desembre de 2012 i va acabar el febrer del 2013. En total, es van construir set caixes

Copyright © All Rights Reserved